ارسالکننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/20 3:55 عصر

نیروگاه خورشیدی خوسف این ظرفیت را دارد در صورتی که برق سراسری به هر دلیل قطع شود، مجموع انرژی موردنیاز این شهرستان و بخشی از شهر بیرجند را تامین کند.
فرماندار خوسف گفت: نیروگاه خورشیدی خوسف که از 9 ماه گذشته به صورت آزمایشی آغاز به کار کرد، برق را وارد مدار و به شبکه سراسری کشور و استان خراسان جنوبی تزریق میکند.
محمد شفیعی افزود: زمینهای وسیع و حدود سه هزار و 200 ساعت تابش خورشید در سال، شرایط تامین برق از طریق پنلهای خورشیدی را به فرصتی مناسب برای سرمایهگذاری در این منطقه تبدیل کرده است.
وی بیان کرد: ساخت نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی خوسف با اعتبار 60 میلیارد تومان (14 میلیون یورو) از محل سرمایهگذاری خارجی از 2 سال قبل در زمینی به مساحت 15 هکتار آغاز شد.
فرماندار خوسف نیروگاه خورشیدی را یکی از ظرفیتهای مهم این شهرستان عنوان کرد و گفت: هفته گذشته نخستین بار، کل برق شهرستان و بخشی از شهر بیرجند از جمله زندان، کارخانه تایرکویرتایر و سایر اماکن قطع و به صورت آزمایشی از برق این نیروگاه استفاده شد.
وی ادامه داد: شهرستان خوسف به دلیل پراکندگی بسیار زیاد و همچنین نبود خیلی از زیرساختها با مشکلات زیادی رو به رو است لذا با اعتبارات اندک نمیتوان این مشکلات را برطرف کرد.
شفیعی گفت: یکی از راههای رفع مشکلات زیرساختی توسعه سرمایهگذاری در شهرستان است که در این راستا سرمایهگذارانی از کشورهای آفریقای جنوبی و چین در صنایع نیروگاههای خورشیدی و مجتمع فولادی ورود جدی کردهاند.
وی افزود: تا پایان امسال 10 کارخانه در شهرستان خوسف راهاندازی میشود که اکنون چهار واحد به صورت آزمایشی در حال فعالیت است و دهه فجر به صورت رسمی افتتاح میشوند که هر کارخانه به تناسب خود سبب ایجاد اشتغال خواهد شد.
خوسف سال 91 از بخش به شهرستان ارتقا یافت و دارای 2 بخش، پنج دهستان و 217 روستا و آبادی است.
شهرستان کویری خوسف در فاصله 36 کیلومتری بیرجند مرکز خراسان جنوبی است.
انرژی خورشیدی از مزیتهای خراسان جنوبی به شمار میرود و اغلب روزهای سال در این استان آفتابی است.
منبع خبر
کلمات کلیدی :
انرژیهای تجدیدپذیر،
انرژیهای نو،
انرژی خورشیدی،
نیروگاه خورشیدی،
پنل خورشیدی،
انرژی پاک
ارسالکننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/20 3:6 عصر

آژانس بینالمللی انرژی (IEA) پیش بینی کرده است هزینه روی تجدیدپذیرها از نیروی مبتنی بر سوخت فسیلی فراتر خواهد رفت و بازار انرژی هند رکورددارسریعترین نرخ رشد در جهان خواهد شد.
سازمان ملل متحد پیش بینی کرده است که جمعیت جهان از 7.6 میلیارد نفر به 9.8 میلیارد نفر تا سال 2050 رشد خواهد کرد و این نرخ رشد به همراه رشد سریع شهرنشینی، موتور رشد تقاضا برای انرژی خواهد بود.
تقاضای جهانی برای برق دو برابر سریعتر از مصرف انرژی رشد کرده و تا سال 2040 ممکن است به میزان بیش از 50 درصد رشد کند و تقاضا برای انرژی طی این مدت 25 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
در این بین چالش تامین تقاضای رو به رشد برای انرژی و کاهش آلایندگیهای مضر و گازهای گلخانهای همچنین قابل توجه خواهند ماند. غلظت جوی جهانی دی اکسید کربن 1.4 درصد در سال 2017 رشد کرد که بزرگترین رشد سالانه ثبت شده تاکنون بود.
وب سایت اویل پرایس به بررسی بخشهای مختلف انرژی پرداخته که سریعترین نرخ رشد را داشتهاند و در کنار آن بخشهای رو به افول را بررسی کرده است که به این ترتیبند:
برندگان
1- تجدیدپذیرها
بخش انرژی تجدیدپذیر طی چند سال گذشته رونق قابل ملاحظهای پیدا کرده است. طبق گزارش 2019 آژانس بینالمللی انرژی، انرژی تجدیدپذیر در حال فتح دنیاست و با سرعت بی سابقهای در سیستم انرژی جهانی نفوذ میکند. طبق اعلام انجمن صنایع انرژی خورشیدی، آمریکا در سه ماهه اول سال 2019 حدود 4.8 گیگاوات ظرفیت فوتوولتائیک خورشیدی نصب کرده که رشد سالانه 2.1 درصدی را نشان می دهد.
حدود 38 درصد از انرژی جدید در قالب خورشیدی بوده که انرژی خورشیدی را دومین مشارکت کننده بزرگ در سبد انرژی جدید این کشور پس از گاز طبیعی ساخته است.
در بعد جهانی، پیش بینی شده که تاسیسات فوتوولتائیک به رکورد بالای جدید 114.5 گیگاوات خواهد رسید که بیانگر رشد سالانه 17.5 درصدی است.
نیروی بادی همچنان کمتر از پتانسیل خود مورد استفاده قرار میگیرد و حدود 0.3 درصد از نیازهای انرژی جهان را تامین میکند. با این حال این بخش در آستانه رشد باورنکردنی قرار دارد و آژانس بینالمللی انرژی پیش بینی کرده که نیروی بادی فراساحلی تا سال 2040 به یک صنعت یک تریلیون دلار تبدیل میشود.
پس از وقفه کوتاهی که در رشد نیروی بادی در سال 2018 پیش آمد، این بخش در سال 2019 بهبود پیدا کرد.
انجمن انرژی بادی آمریکایی اعلام کرده که 1927 مگاوات تاسیسات نیروی بادی در سه ماهه سوم تکمیل شد و کل ظرفیت نصب شده این کشور را به 100 گیگاوات رساند. مجموع تاسیسات در مسیر رشد سالانه حدود هشت درصد قرار دارند.
در مجموع آینده انرژی تجدیدپذیر جهانی روشن به نظر میرسد و آژانس بینالمللی انرژی پیش بینی کرده که این بخش در فاصله سال 2019 تا 2024 به میزان 50 درصد رشد کرده و به 3700 گیگاوات می رسد. انرژی تجدیدپذیر 8.5 درصد از نیازهای انرژی جهان را در سال 2017 تامین کرد اما این رقم تا سال 2040 میتواند به حدود 30 درصد بالغ شود.
در آمریکا انرژی پاک برای 777 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده که تقریبا برابر شاغلان بخش مخابرات است. انرژی بادی و خورشیدی برای افراد بیشتری در مقایسه با انرژی زغال سنگ در 30 ایالت آمریکا اشتغال ایجاد کرده است.
2- گاز طبیعی
تقاضا برای گاز طبیعی نرخ رشد باورنکردنی 4.6 درصد را در سال 2018 داشت و 314 میلیون تن گاز طبیعی تحویل داده شد و با ادامه گذر از زغال سنگ به گاز در تولید برق، این روند رشد در سال 2019 ادامه پیدا کرد.
گاز طبیعی اکنون 45 درصد از رشد مصرف انرژی طی یک دهه گذشته را تشکیل میدهد.
با پیش بینی آژانس بینالمللی انرژی که اعلام کرده که تقاضا برای گاز طبیعی دو درصد در سال 2019 و تا پنج سال آینده به طور میانگین سالانه 1.6 درصد رشد خواهد کرد، انتظار میرود تقاضا برای گاز طبیعی ملایم شود. کندی رشد تقاضا برای گاز طبیعی عمدتا به دلیل مصرف کمتر چین خواهد بود که پیش بینی شده است پس از رشد 18.1 درصدی در سال 2018، تا سال 2024 به میزان تنها هشت درصد در سال رشد کند.
آژانس بینالمللی انرژی انتظار دارد مصرف گاز طبیعی تا سال 2050 به میزان 40 درصد رشد کند. گاز طبیعی میتواند نقش کلیدی در کاهش انتشار گازهای گلخانهای ایفا کند. بکارگیری سریع گاز طبیعی عامل افت مستمر نیروگاههای زغال سوز در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا بوده است.
3- انرژی هستهای
انرژی هستهای همچنان مشارکت رو به رشدی در تقاضا برای انرژی پاک و مطمئن دارد. تولید انرژی هستهای جهانی از 449 رآکتور فعال جهان به 2563 تراوات ساعت رسید.
مجموعا 55 رآکتور در دست ساخت هستند و ساخت پنج رآکتور آغاز شده است. این بخش رشد قوی را نشان داده و 20 رآکتور جدید قرار است پیش از پایان سال 2020 به شبکه جهانی متصل شوند.
انرژی هستهای حدود 10 درصد از برق جهان را تامین میکند و دومین منبع بزرگ نیروی دارای آلایندگی اندک است. سهم مذکور تا سال 2050 بدون تغییر خواهد ماند. آمریکا به انرژی هستهای وابستگی بیشتری دارد و انرژی هستهای منبع تولید 808 تراوات ساعت برق در سال 2018 یا معادل 20 درصد از کل تولید برق بود. این روند با وجود این که منتقدان خود را دارد، تا چند دهه آینده به همین منوال ادامه پیدا خواهد کرد.
بازندگان
1- نفت
میادین نفتی جهان امسال در مقایسه با پیک سال گذشته، نفت کمتری تولید کردند. طبق آمار Y-Charts، تولید نفت خام در اوت به 82.46 میلیون بشکه در روز در مقایسه با 84.72 میلیون بشکه درروز در نوامبر سال 2018 - که پیک تولید پنج سال گذشته بود - رسید.
با اینهمه کاهش مذکور ممکن است ناشی از محدودیت عرضه داوطلبانه تولیدکنندگان اوپک باشد در حالی که تولید آمریکا به رکورد 12.8 میلیون بشکه در روز رسیده است که بیشترین میزان تولید یک کشور در دنیا به شمار میرود.
اما با وجود رشد سریع منابع انرژی تجدیدپذیر و پاک، بعید است که بتوانند با روند سریع رشد تقاضا برای انرژی همگام بمانند و از این رو همچنان به نفت نیاز است. در واقع انتظار میرود تولید نفت خام طی یک دهه آینده به رشد خود ادامه دهد و آمریکا منبع 85 درصد از این رشد خواهد بود.
2- زغال سنگ
در رقابت ادامهدار برای انرژی پاک و بادوام، زغال سنگ به عنوان بزرگترین بازنده پدیدار شده است.
طبق گزارش CarbonBrief، برق جهانی که با استفاده از زغال سنگ تولید میشود، به میزان 300 تراوات ساعت یا سه درصد در سال جاری کاهش پیدا خواهد کرد. بزرگترین مصرف زغال سنگ در تولید برق، تولید سیمان و فولادسازی است.
افت کمسابقه در کشورهای توسعه یافته شامل اتحادیه اروپا، آلمان و کره جنوبی مشاهده شده و افت این کشورها با رشد مناطق دیگری برابری نداشته است. بزرگترین کاهش در آمریکا بوده که چندین نیروگاه زغال سوز بزرگ اخیرا تعطیل شده اند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، حدود 38 درصد از برق جهان توسط نیروگاههای زغال سوز تولید می شود که 13 درصد بالاتر از تجدیدپذیرها است.
به گزارش ایسنا، مهمترین عاملی که مانع تسریع افول زغال سنگ شده است، رشد تولید در آسیای جنوب شرقی است اما با درخواستهای بیشمار برای توقف مصرف زغال سنگ، تولید برق با استفاده از زغال سنگ احتمالا در کمتر از دو دهه آینده به پایین 30 درصد کاهش پیدا خواهد کرد و تجدیدپذیرها سهم حداکثری پیدا میکنند.
منبع خبر
کلمات کلیدی :
انرژیهای تجدیدپذیر،
انرژیهای نو،
انرژی خورشیدی،
نیروگاه خورشیدی،
انرژی پاک،
سوخت فسیلی
ارسالکننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/14 7:49 عصر

کمپانی آمازون که به دنبال جبران تاثیر کربنی بالای کسبوکار خود است، از سه پروژه تولید انرژی پاک در قالب ساخت مزارع خورشیدی در اسپانیا و آمریکا رونمایی کرد.
ه گزارش پایگاه اینترنتی «تک اسپات»، شرکتهای فعال در حوزه فناوری ممکن است تاثیر کربنی نسبتا قابل توجهی داشته باشند اما برخی از این شرکتها دستکم در راستای کاهش این میزان برآمدهاند. تاثیر کربنی (Carbon footprint) در قالب میزان کل انتشار گاز گلخانهای ایجاد شده توسط یک سازمان، رویداد، محصول یا شخص تعریف میشود.
کمپانی آمازون امروز به عنوان بخشی از چشمانداز این شرکت برای تامین 80 درصد انرژی موردنیاز خود از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تا پیش از آغاز سال 2024 و 100 درصد این مقدار تا سال 2030، از سه پروژه انرژی تجدیدپذیر این شرکت رونمایی کرد.
ساخت این سه پروژه در آمریکا و اسپانیا آغاز خواهد شد. نخستین پروژه یک مزرعه خورشیدی در شهر سویا در اسپانیا است که 149 مگاوات از ظرفیت انرژی تجدیدپذیر منطقه را تامین خواهد کرد. آمازون از این پروژه به عنوان نخستین پروژه بزرگ مقیاس این شرکت در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور اسپانیا یاد میکند.
دو پروژه دیگر نیز مزرعههای خورشیدی خواهند بود که در لی کانتی، ایلینوی و ویرجینیای شمالی ساخته میشوند. ظرفیت انرژی تجدیدپذیر این دو پروژه نیز در مجموع به بیش از 180 مگاوات خواهد رسید و آمازون معتقد است که این مزارع سالانه نزدیک به 400 هزار مگاوات ساعت انرژی پاک تولید خواهند کرد.
این سه پروژه در مجموع قادر خواهند بود با تولید سالانه 700 هزار مگاوات ساعت انرژی، انرژی لازم برای تامین برق "بیش از 67 هزار خانه" را تامین کنند. اما از آنجایی که این آمار و ارقام از سوی خود کمپانی آمازون منتشر شده است، نمیتوان کاملا به آنها اعتماد کرد.
منبع خبر
کلمات کلیدی :
انرژیهای تجدیدپذیر،
انرژیهای نو،
انرژی خورشیدی،
نیروگاه خورشیدی،
انرژی پاک
ارسالکننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/14 7:10 عصر

چین قصد دارد تا سال 2035 میلادی یک نیروگاه خورشیدی در فضا بسازد. انرژی ذخیره شده توسط این نیروگاه با تبدیل به امواج میکروویو یا لیزر به زمین تابانده میشود.
آکادمی فناوری فضایی چین از برنامه ریزی برای تاسیس یک نیروگاه خورشیدی در فضا خبر داده است. هدف از سرمایه گذاری در این زمینه کاهش اتکا به سوختهای فسیلی در چین است.
نیروگاه یادشده به علت استقرار در خارج از جو کره زمین قادر به دریافت و ذخیره سازی انرژی خورشید با بهره وری بیشتر و هزینه کمتر خواهد بود و ظرفیت آن 200 تن مگاوات اعلام شده است.
انرژی تهیه شده توسط این نیروگاه برای استفاده ماهواره ها، کمک به ساکنان مناطق سیل زده یا زلزله زده، پشتیبانی از نیروهای امدادی و مناطق دوردست و کوهستانی نیز قابل استفاده خواهد بود.
دولت چین در حال حاضر سرمایهای 28.4 میلیون دلاری را به پیشبرد طرح مذکور اختصاص داده تا آن را تا سال 2035 تکمیل کند.
منبع خبر
کلمات کلیدی :
انرژیهای تجدیدپذیر،
انرژیهای نو،
انرژی خورشیدی،
نیروگاه خورشیدی،
پنل خورشیدی،
انرژی پاک
ارسالکننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/14 2:26 عصر

سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق ایران با استقبال از ساخت 20 هزار نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در مناطق محروم گفت: احداث این نیروگاهها درآمد پایدار 20ساله را برای خانوارهای محروم به دنبال دارد.
«جعفر محمدنژاد سیگارودی» روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: سازمان بهره وری انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق با امضای قرارداد 20 ساله خرید تضمینی برق از این نوع نیروگاهها، درآمدحداقل ماهانه 800 هزار تومانی را برای خانوارهای محروم تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی ( ره) و سازمان بهزیستی رقم خواهد زد.
وی اضافه کرد: همه طرحهای بخش انرژیهای تجدیدپذیر در کشورمان توسط بخش خصوصی درحال اجرا است و موضوع این طرحها فقط تولید برق نیست، بلکه احداث این نوع نیروگاهها هم اشتغال پایدار به همراه دارد و هم یک درآمدپایدار است، زیرا خانوار روستایی که میتواند با وام های کم بهره ای که برای این موضوع مدنظر قرار گرفته شده، علاوه بر تولید برق از درآمد ماهانه 800 هزار تومانی هم برخودار شود.
محمد نژاد سیگارودی گفت: چالش تغییرات اقلیمی که در کشور حادث شده و خشکسالیهای مداومی که درسال های گذشته روی داده و سطح آب های رو زمینی و زیرزمینی را کاهش داده و در خیلی مناطق بارشها به شدت کاهش یافته، مردمی که در سالهای گذشته امکان کشاورزی در مناطق خود را داشتند در این سالها، این امکان و فرصت درآمدی از آنها گرفته شده و همین موضوع سبب مهاجرت بسیاری از آنان شدهاست.
به گفته سخنگوی سازمان ساتبا، اکنون با فراهم شدن این امکان(احداث نیروگاه پشت بامی خورشیدی) میتوان درآمدپایداری برای این خانواده ها به همراه داشتهباشد از مهاجرت هم پیشگیری خواهد کرد.
محمد نژادسیگارودی گفت: برخی نقاط که پیشتر این نوع نیروگاهها در آنها احداث شده، روند مهاجرت معکوس شکل گرفته وروستائیانی که منازل خود را ترک کرده بودند به روستا بازگشته و به تولید برق از این نیروگاهها پرداخته اند.
مدیرکل روابط عمومی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انژی برق ایران افزود: این سازمان برق تولیدی از این نوع نیروگاهها را ماهانه به قیمت یک هزار و 40 تومان به مدت 20 سال خریداری میکند و این موضوع سبب محرومیت زدایی از مناطق محروم خواهد شد.
تفاهمنامه ساخت 20 هزار نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس بین سازمان برنامه و بودجه، سازمان بسیج مستضعفین و کمیته امداد امام خمینی (ره) امروز امضا شد.
کلمات کلیدی :
انرژیهای تجدیدپذیر،
انرژیهای نو،
انرژی خورشیدی،
نیروگاه خورشیدی،
پنل خورشیدی،
انرژی پاک