احداث نیروگاه خورشیدی در مناطق محروم 50 میلیون تومان وام دارد.

ارسال‌کننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/26 6:12 عصر

لایحه بودجه سال آینده کل کشور به بانک مرکزی اجازه داده از طریق بانک‌های عامل نسبت به پرداخت تسهیلات به تعداد 100 هزار نفر برای ایجاد نیروگاه‌خورشیدی پنج کیلوواتی در روستا‌ها و حاشیه شهر‌ها و مناطق محروم به ازای هر نفر 50 میلیون تومان اقدام کند.

طبق بند «هـ» تبصره 16 لایحه بودجه سال آینده، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از طریق بانک‌های عامل با هماهنگی و معرفی بسیج سازندگی نسبت به اختصاص مبلغ 5 هزار میلیارد تومان از محل منابع سپرده‌های قرض‌الحسنه و عادی بانک‌ها برای پرداخت به تعداد 100 هزار نفر برای ایجاد نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی در روستا‌ها و حاشیه شهر‌ها و مناطق محروم به ازای هر نفر 50 میلیون تومان با بازپرداخت 60 ماهه و نرخ 4 درصد اقدام کند.

مابه‌التفاوت نرخ سود تا سقف 100 میلیارد تومان نسبت به نرخ مصوب شورای پول و اعتبار از محل منابع بند «الف» تبصره (18) این قانون پرداخت می‌شود. مسوولیت نصب و راه‌اندازی این نیروگاه‌ها به صورت رایگان برعهده سازمان بسیج مستضعفین است.

استفاده از تسهیلات این بند منوط به ارائه قرارداد خرید تضمینی برق از سوی شرکت تابعه وزارت نیرو است.

منبع خبر




کلمات کلیدی : انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی، نیروگاه خورشیدی، انرژی‌های نو، انرژی پاک

معرفی انرژی خورشیدی

ارسال‌کننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/26 5:24 عصر

 

کاربرد انرژی خورشیدی در 20 سال اخیر رشد قابل ملاحظه داشته است. به‌طور خلاصه، مزایای استفاده از انرژی خورشیدی به شرح زیر می‌­باشد:


مزایای استفاده از انرژی خورشیدی

در شکل زیر نقشه کلی میزان تابش انرژی خورشیدی در دنیا بر اساس اطلاعات ناسا آورده شده است. همانطور که ملاحظه می گردد کمربند کره زمین دارای مناظق با پتانسیل بالای استفاده از انرژی خورشیدی می باشد. کشورهای اروپایی نیز از پتانسیل کمتر نسبت به سایر مناطق دنیا برخوردارند. به طوری که کمترین تابش مستقیم خورشید در ایران بالاتر از ماکزیمم تابش در آلمان است.


میزان تابش انرژی خورشیدی در دنیا

 

 

انرژی خورشیدی در دو قالب نیروگاه های خورشیدی متمرکز (CSP) و نیروگاه های فتوولتائیک (PV) می باشد. در ادامه به معرفی این دو تکنولوژی پرداخته شده است.

   نیروگاه خورشیدی-حرارتی (CSP)

متمرکز شدن نور خورشید در یک نقطه می تواند انرژی بسیار زیادی را در آن نقطه ایجاد نماید. این انرژی می تواند بسیاری از مایعات را بخار نماید و یا حتی برخی از فلزات را ذوب کند. فن آوری های متعددی برای استفاده از توان انرژی متمرکز شده خورشیدی و تبدیل آن به الکتریسته توسعه داده شده اند. این فن آوری ها را در چهار دسته اصلی می توان تقسیم نمود:

  1. متمرکز کننده های سهموی خطی
  2. فرزنل
  3. برج خورشیدی
  4. دیش استرلینگ

در  همه این فن آوری ها، پرتوهای خورشید با استفاده از آبنه ها و لنز ها، بر یک دریافت کننده متمرکز شده و گرمای زیادی را در آن قسمت ایجاد می کند. کلکتورهای خورشیدی، اشعه های خورشید را در یک نقطه و یا امتداد یک خط متمرکز می کنند.

به جز در فن آوری دیش استرلینگ که در آن تفاوت انرژی گرمایی، به صورت مستقیم تبدیل به انرژی مکانیکی و این انرژی تبدیل به انرژی الکتریکی می شود، در مابقی فن آوری ها، گرمای ایجاد شده در منطقه دریافت کننده، برای گرم کردن یک مایع و تولید بخار استفاده می شود. بخار تولید شده به شیوه رایج در نیروگاه های برق حرارتی، به الکتریسته تبدیل می شود. نمای شماتیکی از چگونگی کارکرد این فن آوری ها در شکل زیر ارائه شده است.



انواع فناوری های متمرکز کننده خورشیدی

نیروگاه های خورشیدی فتوولتائیک (PV)

ساختمان سلول­های خورشیدی که اکنون در بازار به صورت تجاری موجودند، متشکل از دو صفحه فلزی با بار مخالف می­ باشد که به هنگام تابش نور خورشید، حاوی اشعه ماورای بنفش، به صفحه فلزی با بار منفی، الکترون ها از این صفحه جدا شده و در اثر نیروی الکترواستاتیک جذب صفحه با بار مثبت می ­شوند. به این ترتیب جریان در سلول خورشیدی برقرار می­ گردد و انرژی خورشیدی به انرژی الکتریکی تبدیل می ­شود.


اساس کار سلول خورشیدی

با توجه به رشد سریع این صنعت و کاهش قیمت آن در آینده، همچنین افزایش بهای انرژی الکتریکی حاصل از سوخت­های فسیلی و میزان آلایندگی آن­ها، پیش بینی می­شود انرژی فتوولتاییک در 30 الی 40 سال آینده درصد قابل توجهی از انرژی الکتریکی بشر را تامین کند.




کلمات کلیدی : انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی‌های نو، انرژی خورشیدی، نیروگاه خورشیدی، پنل خورشیدی، انرژی پاک

' هیچ '؛ سهم انرژی خورشیدی از 300 روز آفتابی در ایران

ارسال‌کننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/25 5:42 عصر

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست کشور گفت: ایران 300 روز در سال هوای آفتابی داشته که موقعیت خوبی برای انرژی‌های خورشیدی و بادی فراهم می‌کند اما متاسفانه برای این سوخت‌های ارزان قیمت و تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری نشده اما کشوری همانند آلمان 150 روز در سال هوای آفتابی داشته که 30 درصد انرژی این کشور انرژی خورشیدی و بادی است.

مسعود مولانا با بیان اینکه تغییرات شرایط اقلیم می‌تواند به مرور زمان آسیب‌های جدی را به همراه داشته باشد، اظهار کرد: تغییرات آب و هوا همانند سیل‌های ویرانگر، آتش سوزی جنگل‌ها، خشکسالی و آلودگی هوا، استرس و گسترش فقر منابع طبیعی از جمله عواملی هستند که تغییرات اقلیمی با خود همراه کرده است.

وی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی یک امر جهانی است، تصریح کرد: طبق آمارها 100 شرکت صنعتی بزرگ دنیا که عمده فعالیت‌های آن‌ها در حوزه نفت و گاز است، تولید 70 درصدی گازهای گلخانه‌ای را به خود اختصاص دادند یعنی دنیا در گروگان این 100 شرکت صنعتی بزرگ است بنابراین علاوه بر آن شرکت‌های بزرگ مواد غذایی و دامپروری هم از این حیث مستثنی نیستند.

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست کشور با بیان اینکه 4 کشور بزرگ دنیا مثل چین، آمریکا، روسیه و هند تقریبا 50 درصد گازهای گلخانه‌ای را تولید می‌کنند، گفت: کشورهای اروپایی 20 درصد و کشورهای جهان سوم  هم 30 درصد در تولید گازهای گلخانه‌ای نقش بسزایی دارند که این امر در واقع برآمده از سیستم یا نظام سرمایه‌داری است که هیچ نظارتی بر آن نیست. مولانا خاطرنشان کرد: تغییرات اقلیمی معلول نظامی است که مبتنی بر انرژی فسیلی، مصرف گرایی گسیخته، نظام گوشت‌خواری و کشاورزی گسترده است و همه این آسیب‌ها ریشه در نوع تفکر و زندگی مردم دارد.

ایران رتبه اول سرعت رشد گازهای گلخانه‌ای را دارا است

وی ادامه داد: متاسفانه امروزه ایران به بخشی از سیستم گلخانه‌ای تبدیل شده و رتبه 8 تولید گازهای گلخانه‌ای و رتبه اول سرعت رشد آن را به خود اختصاص داده است.

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست کشور تصریح کرد: با توجه به قدرت بسیار بالایی که دولت و شرکت‌های بزرگ در تولید  گازهای گلخانه‌ای دارند، ضعف نسبی مردم در مجاب کردن آن‌ها فرصت مصرف‌گرایی را فراهم می‌کند یعنی این سیستم اقتصادی اساس آن بر مصرف بوده است چراکه مصرف‌گرایی از یک جهت به بهداشت عمومی آسیب خواهد زد اما فرصتی را برای کاهش تمامی کالاهای انرژی فسیلی و کاهش مصرف گوشت فراهم می‌کند.

مولانا با اشاره به اینکه کاهش انرژی فسیلی نیاز به تغییر راهبرد اجتماعی دارد، اظهار کرد: براساس معاهدات بین المللی در 30 سال اخیر تولید گازهای گلخانه‌ای در ایران 60 درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه اگر دمای زمین در جهان در چند سال آینده یک و نیم درجه افزایش یابد، معدل گرمای زمین در ایران به علت گازهای گلخانه‌ای بالای 2 درجه خواهد رسید، افزود: این افزایش گرمای زمین در ایران آسیب‌های زیادی نظیر سیل، آتش سوزی جنگل‌ها، خشکسالی و گسترش فقر منابع طبیعی و کم آبی را به وجود خواهد آورد.

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست کشور یادآور شد: اقتصاد مبتنی بر انرژی فسیلی به نوعی آتش زدن نسل های آینده است و براساس برآورد کارشناسان محیط زیست ما در دهه صفر قرار گرفتیم یعنی 10 سال فرصت داریم سیستم انرژی خود را تغییر داده تا شرایط اقلیمی کشور عادی شود بنابراین شرایط عادی اقلیم بعد از 10 سال امکان بازگشت نخواهد داشت.




کلمات کلیدی : انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی‌های نو، انرژی خورشیدی، نیروگاه خورشیدی، انرژی پاک

راه اندازی کارخانه تولید پنل های خورشیدی با بیشترین ظرفیت

ارسال‌کننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/24 3:41 عصر

مدیر عامل انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران از راه اندازی بزرگترین خطوط تولید نیروگاههای خورشیدی در کشور خبر داد و گفت: این کارخانه با ظرفیت 240 مگاوات اواخر امسال ایجاد خواهد شد.

دکتر سید مسلم موسوی اظهار کرد: با توجه به اهمیت تولید برق در کشور به واسطه انرژی های تجدید پذیر خطوط تولید پنل های فتوولتائیک از برنامه های برخی شرکتهای ایرانی دانش بنیان به شمار می رود.

موسوی درچه با اشاره به زنجیره تولید پنل های خورشیدی عنوان کرد: صنعت خورشیدی صنعتی است که زنجیره آن ابتدا از «سیلیس» شروع می شود؛ ابتدا سیلیس با استفاده از تجهیزاتی تا 99.99999 تخلیص می‌شود تا به «سیلیسیوم سولارگرید» تبدیل شود؛ این «سیلسیوم سولار گرید» به «شمش» و «ویفر» و سپس به سلول های خورشیدی تبدیل می شوند که در نهایت این زنجیره ساختار یک پنل خورشیدی را تشکیل می دهد.

وی با بیان اینکه این زنجیره که به تولید پنل های خورشیدی منتهی می شود، اشتغالزایی بالایی دارد، بیان کرد: ابتدای زنجیره که تولید سیلسیوم سولار گرید است، صنعت مادری است که هنوز در کشور نداریم؛ حلقه بعدی این زنجیره که تبدیل به شمش و ویفر می شود را هم در کشور نداریم؛ از سوی دیگر تولید سلول های خورشیدی هم نداریم، ولی آخرین حلقه که تولید پنلهای فتوولتائیک است را داریم.

 مدیر عامل انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران با تاکید بر اینکه در زنجیره نهایی، سلول های خورشیدی به پنل های خورشیدی تبدیل می شوند، بیان کرد: کارخانه تولید پنل خورشیدی توسط چندین شرکت دانش بنیان راه اندازی شده است که در حال حاضر بزرگترین و فعالترین آنها، با ظرفیت 120 مگاوات در شیراز است. 

وی ادامه داد: این شرکتها همواره رو به افزایش هستند و بناست کارخانه های تولید این پنل ها هم در شیراز، در اصفهان و خراسان هم راه اندازی شوند. 

وی با اشاره به کارخانه جدید تولید پنل های فتوولتائیک که قرار است در شیراز راه اندازی شود، گفت: اواخر امسال یکی از بزرگترین خطوط تولید نیروگاههای خورشیدی در کشور با ظرفیت 240 مگاوات راه اندازی می شود. بزرگترین کارخانه ای که تاکنون این پنلها را در کشور تولید می کرده، ظرفیت 120 مگاواتی داشته است.

 مدیر عامل انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران با بیان اینکه در حال حاضر کل زنجیره تولید پنل های خورشیدی را در کشور نداریم، بیان کرد: اگر شرکتی بعدها تولید سلول خورشیدی را انجام دهد، ویفر آن وارد می شود، چون فعلا تولید ویفر را در داخل کشور نداریم؛ اگر شرکت دیگری، شمش و ویفر را تولید کند، مجبور است سیلسیوم سولارگرید را وارد کند، اما اگر کل زنجیره تولید سیلیس تا پنل، در کشور تولید شود، می‌توان ادعا داشت که صنعت پنل های خورشیدی به طور کامل در کشور بومی شده است.

وی ادامه داد: سرمایه گذاران یا عموم مردم می توانند پنلهای خورشیدی را خریداری کرده و برق تولید کنند.

منبع خبر




کلمات کلیدی : انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی، نیروگاه خورشیدی، انرژی‌های نو، انرژی پاک، پنل خورشیدی، سلول خورشیدی

وقتی برق می رود اما کسی متوجه نمیشود!

ارسال‌کننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/20 4:22 عصر

شبکه برق شهری در آلمان به مدت یک ساعت قطع شد اما کسی متوجه آن نشد، چرا که در این مدت از برق ذخیره شده‌ای که توسط انرژی‌های تجدیدپذیر تولید شده و در باتری‌های مخصوص ذخیره شده بود، استفاده شد.

 

چراغ‌های چشمک زن جشن کریسمس با وجود قطع برق در شهر بوردسهولم(Bordesholm) آلمان همچنان درخشان و روشن بودند، چرا که شبکه برق این شهر به سرعت منبع تغذیه خود را به استفاده از برق تولید شده توسط انرژی تجدیدپذیر تغییر داد.

بنابراین تمامی 7500 ساکن این شهر به اولین شهروندان آلمانی تبدیل شدند که در حالی که کاملاً از شبکه برق محروم شده بودند، به مدت یک ساعت به شکل صد درصدی از انرژی تجدیدپذیر استفاده کردند.

بعد از گذشت این یک ساعت، وقتی دوباره برق شهر وصل شد هیچ یک از شهروندان متوجه قطعی برق نشده بودند.

منبع تغذیه در بوردسهولم توسط یک سیستم ذخیره سازی 10 مگاوات و همچنین اینورترهای باتری فعال شد.

این باتری‌ها نه تنها به تثبیت منبع تغذیه و ذخیره انرژی تولید شده توسط انرژی‌های تجدیدپذیر کمک می‌کنند، بلکه باعث کاهش انتشار کربن نیز می‌شوند.

این سیستم به عنوان بخشی از “شبکه محلی مستقل” با قابلیت عملکرد مانند یک جزیره طراحی شده است که در هنگام قطع برق به کمک می‌آید و به بهره‌برداری می‌رسد.

“بوریس ولف” معاون اجرایی شرکت برق این شهر گفت: این آزمایش موفق یک نقطه عطف مهم در انتقال انرژی است. این کار نشان داد که انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند بدون تأثیر بر ثبات سیستم، انرژی را تأمین کنند.

این واقعیت که هیچ کس متوجه قطع برق و جابجایی شبکه از برق عادی به انرژی‌های تجدیدپذیر و بازگشت آن نشد، به خودی خود یک شاهکار بود.

“فرانک گانتر” مدیرعامل شرکت برق این شهر گفت: این اتفاق نمایش چشمگیری از چگونگی امکانپذیر بودن این کار و صرفه اقتصادی و سودآور توسعه سیستم‌های تجدیدپذیر به همراه ظرفیت‌های ذخیره سازی مورد نیاز است، بدون اینکه خطری اعتبار آن را تهدید کند.

وی افزود: این یک نمایش خارق العاده بود، زیرا نشان می‌دهد انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند برای تأمین انرژی کل شهرها به صورت همزمان استفاده شوند.

“پل رابرت” مهندس توسعه این سیستم گفت: قطع اتصال، بهره برداری از شبکه جزیره‌ای و همگام سازی مجدد با شبکه بدون هیچ مشکلی پیش آمد و سیستم ذخیره سازی کل تقاضای برق شهر را تأمین کرد.

منبع خبر




کلمات کلیدی : انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی‌های نو، انرژی خورشیدی، نیروگاه خورشیدی، انرژی پاک

<   <<   6   7   8   9   10   >>   >