برق اضافه استخراج کنندگان رمزارزها خریداری می شود.

ارسال‌کننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/14 2:21 عصر

 

 

سخنگوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ایران گفت: استخراج کنندگان رمزارزها اگر نسبت به احداث نیروگاه تجدیدپذیر اقدام کرده و اضافه تولید داشته باشند این سازمان برق آنها را براساس تعرفه‌های مصوب خریداری می‌کند.

«جعفر محمد نژاد سیگارودی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مقررات تامین برق مرکزهای استخراج رمزارزها هجدهم آبان‌ماه امسال توسط وزیر نیرو ابلاغ شدکه در بخشی از این مصوبه به استخراج کنندگان رمزارزها اجازه داده شده انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را با سرمایه گذاری و ایجاد ظرفیت تولید برق از محل انرژی‌های پاک تامین کند.

مدیرکل روابط عمومی سازمان ساتبا ادامه داد: بر این اساس مراکزی که با احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر انرژی برق خود را تامین کنند، می‌توانند با تزریق انرژی مازاد بر مصرف خود به شبکه، مطابق مقررات بازار برق، معادل آن را در ساعت‌های کسر تولید نسبت به مصرف، از طریق شبکه دریافت کنند.

محمدنژاد سیگارودی خاطرنشان کرد: چنانچه در طول دوره صدور صورتحساب، خالص برق تزریقی این نوع مشترکان به شبکه مثبت باشد، سازمان ساتبا مابه‌التفاوت تولید و مصرف این نوع نیروگاه‌ها را با نرخ نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک خریداری می‌کند. چنانچه خالص برق تزریقی به شبکه منفی باشد، مابه‌التفاوت میزان مصرف و تولید مراکز استخراج رمزارزها توسط شرکت برق منطقه‌ای با تعرفه برق مربوط به این نوع مراکز، محاسبه و از آنها دریافت خواهد شد.

سخنگوی سازمان ساتبا گفت: این درصورتی است که استخراج کنندگان رمزارزها برای تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر تمایل داشته باشند و علاوه بر آن مازاد مصرف را بخواهند به شبکه سراسری بدهند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر و سخنگوی‌ صنعت برق بیست و دوم آبان ماه با بیان اینکه مقررات تامین برق مراکز استخراج رمز ارز تعیین شده است، گفت: بر این اساس برق تنها به‌ مراکزی ارایه می‌شود که مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته باشند.

«مصطفی رجبی مشهدی» افزود: قیمت برق این مراکز معادل متوسط نرخ برق صادراتی خواهد بود که بر این اساس این میزان 965 تومان به ازای هر کیلووات ساعت تعیین شده است.

سخنگوی صنعت برق ادامه داد: این نرخ در هشت ماه غیر گرم سال معادل 50 درصد متوسط نرخ برق صادراتی یعنی 480 تومان خواهد بود و در چهار ماه گرم سال یعنی از خرداد تا شهریور دو برابر متوسط قیمت صادراتی برق محاسبه می‌شود.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: استفاده این مراکز از برق در 300 ساعت از سال که ساعات اوج بار است و پیشتر توسط وزارت نیرو ابلاغ‌شده، ممنوع است.

این مقام مسئول درباره هزینه انشعاب عمومی برق این مراکز نیز گفت: از این گروه از متقاضیان، هزینه انشعاب عمومی دریافت نخواهد شد.

منبع خبر




کلمات کلیدی : انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی، نیروگاه خورشیدی، انرژی‌های نو، انرژی پاک

'مرکز انرژی سبز ایران' راه اندازی می شود.

ارسال‌کننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/9/14 12:32 عصر

 

 

 

 

مشاور پژوهشگاه نیرو در امور انرژی و محیط زیست گفت: مرکز انرژی سبز ایران (مانسا) با هدف توانمندسازی، کمک به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش بهره‌وری، با همکاری وزارت‌خانه‌های نیرو و محیط زیست آلمان در پژوهشگاه نیرو راه‌اندازی می‌شود.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مجید عمیدپور اظهار کرد: این مرکز در پژوهشگاه نیرو مستقر شده و با حضور نمایندگان کشور آلمان در ماه آینده، افتتاح و فعالیت رسمی خود را آغاز خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه این مرکز بر اساس برنامه‌ همکاری وزارت محیط زیست آلمان و وزارت نیرو به‌عنوان نماینده ایران از حدود سه سال پیش شروع شده است، افزود: فاز اول این همکاری بیشتر متمرکز بر دوره‌های آموزشی با محوریت انرژی‌های تجدیدپذیر بوده و فاز دوم این پروژه از سال 2020 با همکاری وزارت نیرو و پژوهشگاه نیرو به‌عنوان مجری انجام می‌شود.

مشاور پژوهشگاه نیرو در امور انرژی و محیط زیست گفت: مرکز انرژی سبز ایران (مانسا) یک مرکز ملی است که با مشارکت عناصر اصلی حوزه انرژی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، افزایش بهره‌وری انرژی و سایر موضوعات حوزه انرژی فعالیت خواهد کرد.

عمیدپور تصریح کرد: به‌منظور راهبری مرکز انرژی سبز ایران، یک کمیته متشکل از وزارت نیرو با نمایندگی پژوهشگاه نیرو، وزارت نفت با نمایندگی شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به‌عنوان نماینده دانشگاه‌های کشور ایجاد شده است و امور انرژی سازمان برنامه و بودجه به عنوان ارگان فرابخشی در این کمیته حضور دارد.

وی افزود: در فاز جدید این طرح، ارج نهادن به جایگاه بخش خصوصی در این فعالیت‌ها و توجه ویژه به مسئله بهره‌وری انرژی و مدیریت انرژی از موضوعات مهمی هستند که در دستور کار این مرکز قرار دارند.

مشاور پژوهشگاه نیرو در امور انرژی و محیط زیست با اشاره به همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: تلاش داریم تا شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب و کارهای نوپایی که در حوزه انرژی شکل گرفته است را یاری کرده و بتوانیم با کمک نمایندگان بخش خصوصی، کسب و کارهای داخلی را به فناوری‌های نسبتا خوبی که در این حوزه در کشور آلمان وجود دارد متصل کنیم.

عمیدپور ادامه داد: ارتباطات بین دانشگاهی میان ایران و آلمان، تبادل محقق، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های حوزه انرژی، در دستور کار این مرکز است. البته این مرکز صرفا همکاری بین آلمان و ایران نخواهد بود و یک مرکز بین‌المللی است که هیچ‌گونه محدودیتی برای همکاری با سایر کشورهای فعال در حوزه انرژی و انرژی پاک، ندارد و قرار است با چند کشور دیگر در حوزه دانشگاه و کسب و کار همکاری کنیم.

در ادامه این خبر آمده است که هدف نهایی طرفین ایرانی و آلمانی از این سرمایه‌گذاری، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای طی یک فرآیند سه تا پنج ساله، در اثر توسعه و به‌کارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر و انجام پروژه‌های مدیریت مصرف است.

منبع خبر




کلمات کلیدی : انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی‌های نو، انرژی خورشیدی، نیروگاه خورشیدی، انرژی پاک

تحولات محیط زیستی شرکت دل؛ تامین انرژی از منابع تجدیدپذیر و ساخت

ارسال‌کننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/8/23 7:55 عصر

دل برنامه‌ریزی کرده است که تا سال 2040 تمامی انرژی مورد نظر دستگاه‌های الکتریکی شرکت خود را از منابع تجدیدپذیر تامین کند.

 شرکت بزرگ فناوری دل برای کمک هرچه بیشتر و بهتر به محیط زیست تصمیمات جدیدی را اتخاذ کرده است. براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سوی مدیران دل، این شرکت تا سال 2040 میلادی تمامی انرژی مورد نظر خود را از طریق منابع تجدیدپذیر تامین می‌کند و هم‌‎چنین متعهد شده است که از این پس به شکل گسترده‌تری از مواد بازیافت شده برای تولید دستگاه‌های جدید استفاده کند.

دل روز گذشته اعلام کرد به زودی سیاست‌های جدید خود را در قالب برنامه‌ای به نام Progress Made Real اعلام می‌کند. این شرکت در آینده‌ای نزدیک یعنی تا کمتر از 5 سال دیگر 75 درصد انرژی مورد نظر دستگا‌های خود را از طریق منابع تجدیدپذیر تامین می‌کند و تا سال 2040 این میزان را به 100 درصد خواهد رساند.

تغییر در شیوه تولید دستگاه‌های شرکت دل

اسناد و گزارش‌های متعدد که از سازمان‌های معتبر جهانی منتشر شده است نشان می‌دهد قطعات مورد نیاز برای ساخت دستگاه‌های الکترونیکی مانند گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها سهم قابل توجهی در آلوده‌سازی محیط زیست دارند و با توجه وجود شرایط بحرانی در بسیاری از نقاط کره زمین مبارزه با هرگونه منبع آلوده کننده محیط زیست امری الزامی است.

برای ساخت یک دستگاه الکترونیکی علاوه بر صرف هزینه زیاد مقدار بسیار زیادی انرژی مصرف می‌شود و این میزان از مصرف انرژی می‌تواند علاوه بر تولید آلودگی منابع انرژی تجدیدناپذیر را کاهش دهد. برای مبارزه با چنین شرایطی شرکت‌های بزرگ فناوری در جهان مانند دل، سامسونگ، اپل و بسیاری دیگر از شرکت‌ها بخش از دستگاه‌های پرطرفدار خود را از قطعات بازیافت شده تولید می‌کنند.

دل تا سال 2030 نیمی از دستگاه‌های هوشمند این شرکت را از مواد بازیافت شده تولید می‌کند. این شرکت فناوری در حال حاضر  100 درصد بسنه‌بندی‌های مورد نیاز دستگاه‌های خود را از مواد بازیافتی می‌سازد. دل امیدوار است سیاست‌های محیط زیستی جدید این شرکت به کمتر شدن روند سریع و مخرب تغییرات اقلیمی در جهان کمک کند.

منبع خبر




کلمات کلیدی : انرژی بادی، انرژی تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی، انرژی های تجدیدپذیر، انرژی های نو، برق تجدیدپذیر، برق خورشیدی، محیط زیست

برای تاسیس نیروگاه خورشیدی خانگی چه اقدامی باید انجام داد؟

ارسال‌کننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/8/23 7:34 عصر

 

استعداد خوب ایران در تاسیس نیروگاه‌های خورشیدی باعث شده پای پنل‌های خورشیدی به پشت‌بام خانه‌های مردم از دو سال پیش باز شود. در این راستا دولت اعلام کرده است مشترکان خانگی با خرید این پنل‌ها و نصب آن در پشت بام خود، برق تولیدی آن را به دولت بفروشند تا هم در تولید برق پاک فعال شوند و هم سود مناسبی به دست آورند.

آمار‌ها حاکی از آن است که کم‌استعدادترین منطقه کشور از نظر تابش خورشید که سواحل خزر است دو برابر آلمان ظرفیت دارد؛ بنابراین با توجه به این‌که ایران سالانه بیش از 2900 ساعت از آفتاب بهره‌مند است، یکی از کشور‌های مناسب جهان در حوزه تولید انرژی‌های خورشیدی به شمار می‌رود؛ به گونه‌ای که مشترکان خانگی می‌توانند با خرید پنل خورشیدی و تاسیس نیروگاه روی پشت‌بام خانه خود، علاوه بر تامین نیاز، مازاد برق تولیدی‌شان را 10 برابر گران‌تر به شرکت توزیع برق  بفروشند.

در این راستا، از سال 1395 تاکنون، پیرو مصوبه وزیر نیرو درباره خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، عقد قرارداد خرید تضمینی برق خورشیدی از مشترکان غیردولتی آغاز شد و با توجه به روند فرهنگ‌سازی، استقبال شهروندان از این طرح رشد چشم‌گیری داشت؛ به‌طوری که طی سال 1396، میزان قرارداد‌ها و ثبت‌نام مشترکان به‌طرز قابل توجهی نسبت به سال 1395 افزایش داشته است.

طبق اعلام شرکت توزیع برق تهران بزرگ، سرمایه‌گذاری در این طرح به‌عهده مشترک متقاضی است و این شرکت موظف است با کلیه مشترکان متقاضی نصب مولد خورشیدی، مطابق با دستورالعمل‌های مربوطه قرارداد خرید تضمینی با مدت 20 سال منعقد کند.

طی این دو سال که طرح مذکور با مشارکت مردم، ساتبا و شرکت‌های توزیع برق پیش رفته است، 3500کیلووات نیروگاه خورشیدی در پشت‌بام خانه‌های مردم نصب شده که پیش‌بینی شده است این میزان به 5000 مگاوات افزایش پیدا کند. صورت حساب برق مشترکانی که اقدام به نصب پنل‌های خورشیدی کرده‌اند دو ماه به دو ماه اعلام و از سوی ساتبا پرداخت می‌شود. این برق با قیمت کیلووات ساعتی حداقل 1040 تومان خریداری می‌شود.

ظرفیت نصب نیروگاه‌ها از پنج کیلووات به سقف 10 کیلووات افزایش یافته است. به عبارت دیگر کسی که 10 کیلووات تاسیس می‌کند، ماهیانه حدودا 2 میلیون تومان درآمد خواهد داشت. میزان سرمایه مورد نیاز برای این منظور 80 تا 90 میلیون تومان است که پیش‌بینی می‌شود به 70 میلیون تومان کاهش پیدا کند.

مزیت‌های تأسیس نیروگاه خورشیدی روی پشت‌بام

تأسیس این نیروگاه‌ها در شهر تهران که فضای باز برای تأسیس و استفاده از نیروگاه وجود ندارد، یک مزیت محسوب می‌شود. به همین دلیل در راستای سیاست‌هایی که دولت و وزارت نیرو به خصوص طی سه تا چهار سال گذشته برای حل این مشکل داشته است، تسهیلات و پتانسیل‌های خوبی را برای جلب سرمایه‌گذاری در این بخش چه در تهران و چه در سایر استان‌ها در نظر گرفته است.

با فردی که نیروگاه خورشیدی تأسیس کند، قرارداد 20 سال خرید تضمینی امضا خواهد شد. هم‌چنین برق تولیدی بیش از 10 برابر مبلغی که یک مشترک به وزارت نیرو پرداخت می‌کند، از مشترک خریداری می‌شود. مشترکی که به این کار اقدام کند، هم می‌تواند برق تولیدی را خودش مصرف کند و هم می‌تواند به شبکه توزیع وصل شوند.

چگونه می‌توان صاحب نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی شد؟

در این راستا، سیدمحمد صادق‌زاده – معاون وزیر نیرو، به این سوال که یک مشترک برای تاسیس پنل خورشیدی روی پشت بام خود چه اقدامی باید انجام دهد، پاسخ داد: مشترک باید به شرکت توزیع برق محل سکونت خود مراجعه کند و قرارداد ساده‌ای را که از قبل طراحی شده، امضا کند.

وی افزود: سپس از حدود 30 تا 40 پیمانکاری که در هر شهری فعال هستند، انتخاب و نیروگاه را ظرف سه تا چهار روز احداث می‌کند. شرکت توزیع بر اساس قرارداد کنتور را برای مشترک نصب می‌کند و همان لحظه خرید برق انجام می‌شود.

منبع خبر




کلمات کلیدی : انرژی های تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی، برق خورشیدی، پنل خورشیدی، انرژی تجدیدپذیر، انرژی های نو، برق تجدیدپذیر، انرژی بادی

بختیار مطرح کرد: تلاش مجلس برای رونق تولید برق خورشیدی با ساز و

ارسال‌کننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/8/23 6:25 عصر

 

نمایندگان مجلس به تازگی از تلاش برای اختصاص 25درصد از محل اخذ مالیات بر ارزش‌افزوده در قبوض برق به تولید و رونق انرژی‌های تجدیدپذیر یا همان تولید برق از خورشید خبر داده‌اند. همچنین این خواسته نمایندگان مبنی بر اختصاص منبع درآمدی به تجدیدپذیرها و توسعه آن‌ها در قالب یک طرح در کمیسیون انرژی در حال بررسی است.

به همین منظور علی بختیار عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره طرح کمیسیون متبوعش مبنی بر “اختصاص 25درصد، از محل اخذ مالیات بر ارزش‌افزوده در قبوض برق،  برای رونق تولید انرژی‌های خورشیدی و بادی”، توضیحاتی ارائه کرد.

10درصد وجه دریافتی از هر قبض برق به انرژی‌های تجدیدپذیر و برق روستایی می‌رسد.

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق لایحه بودجه سال 97 سهم انرژی‌های تجدیدپذیر و برق روستایی از عوارض دریافتی هر قبض برق 8 درصد بود که در نهایت مجلس سهم دو بخش “انرژی تجدیدپذیر” و “برق روستایی” را از هر قبض به 10درصد افزایش داد تا علاوه بر تناسب با میزان مصرف، پرمصرف‌ها عوارض بیشتر و کم‌مصرف‌ها پرداخت کمتری داشته باشند.

به گفته وی برخی از نمایندگان مجلس در تلاشند سهم “انرژی تجدیدپذیر” را از محل اخذ مالیات بر ارزش‌افزوده در قبوض برق برای تولید و رونق انرژی‌های خورشیدی به 25درصد برسانند.

بیابان‌های ایران فرصتی برای تولید برق

بختیار با بیان اینکه ایران جزو نخستین کشورهای دارای منابع گسترده انرژی‌های خورشیدی در جهان است، ادامه داد: در حالی که برخی از بیابان‌های ایران به‌عنوان یک تهدید یاد می‌کنند باید دانست آن‌ها فرصتی برای تولید برق خورشیدی به شمار میایند.

ایران با بیابان‌های خود می‌تواند برق 5 قاره جهان را تامین کند

این نماینده مجلس افزود: به گفته کارشناسان و متخصصان این حوزه، ایران درصورت بهره‌برداری صحیح از منابع انرژی خورشیدی خود می‌تواند برق 5 قاره جهان را تامین کند و سود و درآمد سرشاری از این طریق به کشور رساند.

وی یادآور شد: ایران علاوه بر قرار گرفتن در رده‌های نخست جهان به لحاظ ذخایر منابع هیدرکربنی، نفتی و گازی در حوزه منابع انرژی‌های تجدیپذیر نیز جز رتبه های برتر است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس معتقد است از آنجا که توسعه تولید انرژی آتی جهان براساس منابع انرژی‌های تجدیدپذیر است باید برای تامین این انرژی برنامه‌ریزی کرد.

ضرورت رفع موانع تولید و توسعه انرژی‌های خورشیدی توسط دولت

به گفته بختیار ایجاد متولی واحد و فعال برای تولید و توسعه انرژی‌های  تجدیدپذیر، رفع موانع تولید و توسعه این مهم توسط دولت، جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی و کارآفرینان ازجمله مواردی است که باید در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به آن‌ها توجه کرد.

وی به برخی از کاستی‌ها و اشکالات در کار دولت برای جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: نخست آنکه برنامه مدون و لگوراتوری (مقررات‌گذار) هدف‌گذاری شده‌ای برای شناسایی و احصاء بازارهای انرژی‌های تجدیدپذیر در استان‌های مخالف وجود ندارد تا براساس آن برای ایجاد سایت‌های یا همان مرکز تولیدی بزرگ، متوسط و خرد انرژی فراخوان داده و سرمایه‌گذاری شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: دوم آنکه ساتبا به‌عنوان سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق متولی امر توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در ایران باید سطح تکنولوژی کنونی برای تولید انرژی را مشخص و طی یک هدف‌گذاری مشخص تجهیزات این مهم را به روز کند.

منبع خبر




کلمات کلیدی : انرژی های تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی، برق خورشیدی، پنل خورشیدی، نرژی بادی، انرژی تجدیدپذیر، انرژی های نو، برق تجدیدپذیر

<   <<   6   7   8   9   10   >>   >