ارسالکننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 97/5/31 11:33 صبح
انرژی های تجدیدپذیر با کاهش هزینه های ساخت مزارع بادی و خورشیدی، از بزرگترین منابع در تولید برق در سالی که گذشت، بوده اند. بر اساس گزارش منتشر شده محیط زیست سازمان ملل متحد، مرکز مالی انرژی های نو فرانکفورت و بلومبرگ، انرژی پاک 55 درصد از تمام ظرفیت های جدید اضافه شده در سراسر جهان که تا به حال به بهره برداری رسیده است را فراهم کرده است و سرمایه گذاری کل، حدودا دو برابر سرمایه گذاری های ژنراتور هایی که با سوخت های فسیلی کار می کنند است. از سال 2015 سرمایه گذاری در بخش انرژی پاک حدود 23 درصد کاهش پیدا کرده است، این مهم به این معنی است که قیمت ظرفیت های جدید نصب شده پایین تر آمده است. بررسی ها نشان داد که هزینه های سرمایه گذاری به طور متوسط، حدود 10 درصد برای هر مگاوات انرژی بادی و خورشیدی، کاهش یافت و این موارد از ارزانترین منابع برق در برخی کشورها هستند. به لحاظ رقابت منابع تجدید پذیر هم اکنون بیش از انچه که در 5 سال گذشته بوده اند، هستند. مسئول مالی انرژی نو بلومبرگ افزود:” الزامات دولت و مشوق ها در جهت کمک به بهره برداری منابع تجدید پذیر به منظور تبدیل شدن به بخشی بزرگتر از ترکیب انرژی جهانی هستند.”
نسبت برق تولید شده بوسیله انرژی پاک در سراسر جهان در سال 2016، از 6?1 به 11?3 افزایش پیدا کرده است. در سال گذشته انرژی خورشیدی تقریبا نیمی از تمام سرمایه گذاری های انرژی های تجدید پذیر را به خود اختصاص داد در حالی که در سال 2015 این مقدار کمتر از 34 درصد بود. از اغاز سال 2010، قیمت پنل خورشیدی بیش از 80 درصد و نیروی باد نیز بیش از 35 درصد کاهش یافته است. سرمایه گذاری ها در چین 32 درصد، )به 837 میلیارد( و در ژاپن 56 درصد،)به 14?4 میلیارد( سقوط کردند. این ارقام در ایالات متحده با 10 درصد کاهش، به 46?4 میلیارد سقوط کرد. میشل لیبریچ، بنیانگذار جدید منابع مالی انرژی در بیانیه ای اعلام کرد: این یک دنیای کاملا جدید است، حتی اگر سرمایه گذاری پایین است، نصب و راه اندازی سالانه هنوز هم بالا می باشد. .
گروه مطالعات انرژی کارمایه( گردآورنده: علیا نوروزشمسیان )
کلمات کلیدی :
ارسالکننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/8/22 7:32 عصر

استعداد خوب ایران در تاسیس نیروگاههای خورشیدی باعث شده پای پنلهای خورشیدی به پشتبام خانههای مردم از دو سال پیش باز شود. در این راستا دولت اعلام کرده است مشترکان خانگی با خرید این پنلها و نصب آن در پشت بام خود، برق تولیدی آن را به دولت بفروشند تا هم در تولید برق پاک فعال شوند و هم سود مناسبی به دست آورند.
آمارها حاکی از آن است که کماستعدادترین منطقه کشور از نظر تابش خورشید که سواحل خزر است دو برابر آلمان ظرفیت دارد؛ بنابراین با توجه به اینکه ایران سالانه بیش از 2900 ساعت از آفتاب بهرهمند است، یکی از کشورهای مناسب جهان در حوزه تولید انرژیهای خورشیدی به شمار میرود؛ به گونهای که مشترکان خانگی میتوانند با خرید پنل خورشیدی و تاسیس نیروگاه روی پشتبام خانه خود، علاوه بر تامین نیاز، مازاد برق تولیدیشان را 10 برابر گرانتر به شرکت توزیع برق بفروشند.
در این راستا، از سال 1395 تاکنون، پیرو مصوبه وزیر نیرو درباره خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدیدپذیر، عقد قرارداد خرید تضمینی برق خورشیدی از مشترکان غیردولتی آغاز شد و با توجه به روند فرهنگسازی، استقبال شهروندان از این طرح رشد چشمگیری داشت؛ بهطوری که طی سال 1396، میزان قراردادها و ثبتنام مشترکان بهطرز قابل توجهی نسبت به سال 1395 افزایش داشته است.
طبق اعلام شرکت توزیع برق تهران بزرگ، سرمایهگذاری در این طرح بهعهده مشترک متقاضی است و این شرکت موظف است با کلیه مشترکان متقاضی نصب مولد خورشیدی، مطابق با دستورالعملهای مربوطه قرارداد خرید تضمینی با مدت 20 سال منعقد کند.
طی این دو سال که طرح مذکور با مشارکت مردم، ساتبا و شرکتهای توزیع برق پیش رفته است، 3500کیلووات نیروگاه خورشیدی در پشتبام خانههای مردم نصب شده که پیشبینی شده است این میزان به 5000 مگاوات افزایش پیدا کند. صورت حساب برق مشترکانی که اقدام به نصب پنلهای خورشیدی کردهاند دو ماه به دو ماه اعلام و از سوی ساتبا پرداخت میشود. این برق با قیمت کیلووات ساعتی حداقل 1040 تومان خریداری میشود.
ظرفیت نصب نیروگاهها از پنج کیلووات به سقف 10 کیلووات افزایش یافته است. به عبارت دیگر کسی که 10 کیلووات تاسیس میکند، ماهیانه حدودا 2 میلیون تومان درآمد خواهد داشت. میزان سرمایه مورد نیاز برای این منظور 80 تا 90 میلیون تومان است که پیشبینی میشود به 70 میلیون تومان کاهش پیدا کند.
مزیتهای تأسیس نیروگاه خورشیدی روی پشتبام
تأسیس این نیروگاهها در شهر تهران که فضای باز برای تأسیس و استفاده از نیروگاه وجود ندارد، یک مزیت محسوب میشود. به همین دلیل در راستای سیاستهایی که دولت و وزارت نیرو به خصوص طی سه تا چهار سال گذشته برای حل این مشکل داشته است، تسهیلات و پتانسیلهای خوبی را برای جلب سرمایهگذاری در این بخش چه در تهران و چه در سایر استانها در نظر گرفته است.
با فردی که نیروگاه خورشیدی تأسیس کند، قرارداد 20 سال خرید تضمینی امضا خواهد شد. همچنین برق تولیدی بیش از 10 برابر مبلغی که یک مشترک به وزارت نیرو پرداخت میکند، از مشترک خریداری میشود. مشترکی که به این کار اقدام کند، هم میتواند برق تولیدی را خودش مصرف کند و هم میتواند به شبکه توزیع وصل شوند.
چگونه میتوان صاحب نیروگاه خورشیدی پشتبامی شد؟
در این راستا، سیدمحمد صادقزاده – معاون وزیر نیرو، به این سوال که یک مشترک برای تاسیس پنل خورشیدی روی پشت بام خود چه اقدامی باید انجام دهد، پاسخ داد: مشترک باید به شرکت توزیع برق محل سکونت خود مراجعه کند و قرارداد سادهای را که از قبل طراحی شده، امضا کند.
وی افزود: سپس از حدود 30 تا 40 پیمانکاری که در هر شهری فعال هستند، انتخاب و نیروگاه را ظرف سه تا چهار روز احداث میکند. شرکت توزیع بر اساس قرارداد کنتور را برای مشترک نصب میکند و همان لحظه خرید برق انجام میشود.
کلمات کلیدی :
نرژی بادی،
انرژی پاک،
انرژی خورشیدی،
انرژی های تجدیدپذیر،
انرژی های نو،
برق تجدیدپذیر،
برق خورشیدی،
پنل خورشیدی
ارسالکننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/8/22 6:19 عصر

نمایندگان مجلس به تازگی از تلاش برای اختصاص 25درصد از محل اخذ مالیات بر ارزشافزوده در قبوض برق به تولید و رونق انرژیهای تجدیدپذیر یا همان تولید برق از خورشید خبر دادهاند. همچنین این خواسته نمایندگان مبنی بر اختصاص منبع درآمدی به تجدیدپذیرها و توسعه آنها در قالب یک طرح در کمیسیون انرژی در حال بررسی است.
به همین منظور علی بختیار عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره طرح کمیسیون متبوعش مبنی بر "اختصاص 25درصد، از محل اخذ مالیات بر ارزشافزوده در قبوض برق، برای رونق تولید انرژیهای خورشیدی و بادی"، توضیحاتی ارائه کرد.
10درصد وجه دریافتی از هر قبض برق به انرژیهای تجدیدپذیر و برق روستایی میرسد.
نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق لایحه بودجه سال 97 سهم انرژیهای تجدیدپذیر و برق روستایی از عوارض دریافتی هر قبض برق 8 درصد بود که در نهایت مجلس سهم دو بخش "انرژی تجدیدپذیر" و "برق روستایی" را از هر قبض به 10درصد افزایش داد تا علاوه بر تناسب با میزان مصرف، پرمصرفها عوارض بیشتر و کممصرفها پرداخت کمتری داشته باشند.
به گفته وی برخی از نمایندگان مجلس در تلاشند سهم "انرژی تجدیدپذیر" را از محل اخذ مالیات بر ارزشافزوده در قبوض برق برای تولید و رونق انرژیهای خورشیدی به 25درصد برسانند.
بیابانهای ایران فرصتی برای تولید برق
بختیار با بیان اینکه ایران جزو نخستین کشورهای دارای منابع گسترده انرژیهای خورشیدی در جهان است، ادامه داد: در حالی که برخی از بیابانهای ایران بهعنوان یک تهدید یاد میکنند باید دانست آنها فرصتی برای تولید برق خورشیدی به شمار میایند.
ایران با بیابانهای خود میتواند برق 5 قاره جهان را تامین کند
این نماینده مجلس افزود: به گفته کارشناسان و متخصصان این حوزه، ایران درصورت بهرهبرداری صحیح از منابع انرژی خورشیدی خود میتواند برق 5 قاره جهان را تامین کند و سود و درآمد سرشاری از این طریق به کشور رساند.
وی یادآور شد: ایران علاوه بر قرار گرفتن در ردههای نخست جهان به لحاظ ذخایر منابع هیدرکربنی، نفتی و گازی در حوزه منابع انرژیهای تجدیپذیر نیز جز رتبه های برتر است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس معتقد است از آنجا که توسعه تولید انرژی آتی جهان براساس منابع انرژیهای تجدیدپذیر است باید برای تامین این انرژی برنامهریزی کرد.
ضرورت رفع موانع تولید و توسعه انرژیهای خورشیدی توسط دولت
به گفته بختیار ایجاد متولی واحد و فعال برای تولید و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، رفع موانع تولید و توسعه این مهم توسط دولت، جذب سرمایهگذار بخش خصوصی و کارآفرینان ازجمله مواردی است که باید در زمینه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر به آنها توجه کرد.
وی به برخی از کاستیها و اشکالات در کار دولت برای جذب سرمایهگذار بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: نخست آنکه برنامه مدون و لگوراتوری (مقرراتگذار) هدفگذاری شدهای برای شناسایی و احصاء بازارهای انرژیهای تجدیدپذیر در استانهای مخالف وجود ندارد تا براساس آن برای ایجاد سایتهای یا همان مرکز تولیدی بزرگ، متوسط و خرد انرژی فراخوان داده و سرمایهگذاری شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: دوم آنکه ساتبا بهعنوان سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق متولی امر توسعه انرژیهای تجدید پذیر در ایران باید سطح تکنولوژی کنونی برای تولید انرژی را مشخص و طی یک هدفگذاری مشخص تجهیزات این مهم را به روز کند.
کلمات کلیدی :
انرژی های تجدیدپذیر،
انرژی خورشیدی،
برق خورشیدی،
نیروگاه خورشیدی،
نیروگاه بادی،
پنل خورشیدی،
انرژی پاک
ارسالکننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 96/11/23 9:46 صبح

کلمات کلیدی :
انرژی های تجدیدپذیر- انرژی های پاک
ارسالکننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 96/10/12 10:54 صبح
رادیاتور(شوفاژ)
در سیستم حرارت مرکزی یا شوفاژ، در مکانی به نام موتورخانه دستگاه هایی از قبیل دیگ، مشعل، پمپ، و... نصب شده و حرارت به سیال واسطه که معمولا آب است منتقل می گردد. سپس آب گرم توسط لوله کشی به داخل اتاق ها هدایت شده و وارد رادیاتورهای مستقر در اتاق می گردد. این رادیاتورها گرما را به اتاق منتقل می کنند. در نتیجه دمای آب کاهش می یابد. آب توسط لوله برگشت به طرف موتورخانه رفته و برای جذب دوباره گرما به داخل دیگ هدایت می شود. این فرایند به صورت یک سیکل و چرخه تکرار می شود تا دمای مناسب در محیط برقرار شود. نمی توان توسط رایاتور شوفاژ دمای اتاق را کنترل کرد. میزان رطوبت نسبی اتاق نیز قابل کنترل نمی باشد. اصولاً وقتی هوای اتاق گرم می شود درصد رطوبت نسبی کاهش می یابد. بهترین محل برای نصب رادیاتور در زیر پنجره یا کنار دیوارهای خارجی است. علت این است که توسط رادیاتور شوفاژ در فصل زمستان دائما گرما به اتاق افزوده می شود. تلفات حرارتی از دو طریق انجام می گیرد. یکی تلفات حرارتی ناشی از جداره ها از قبیل سقف-کف و دیوار و پنجره و ... دیگری تلفات حرارتی ناشی از نفوذ هوای سرد از درزهای در و پنجره می باشد. به عبارت دیگر ناخودآگاه این تلفات حرارتی صورت می گیرد. پس بهتر است رادیاتور را در زیر پنجره نصب کنیم تا مقداری از حرارت رادیاتور صرف تلفات پنجره و جدارها شود. و بخشی که باقی می ماند اتاق را گرم کرده و دمای آن را در حد مناسب نگه دارد. پیشنهاد دیگری که در اینجا مطرح است این می باشد که در حد امکان پنجره ها دارای شیشه دوجداره یا دولایه باشند.

مزایا و قابلیت ها
• کارکرد ایمن، مطمئن و آرام
• تامین گرمایش مطبوع از طریق عبور آب گرم از مبدل حرارتی
• تامین آب گرم مصرفی فراوان در تمام فصول
• مجهز به سیستم کنترل فشار و دما
• قابلیت استفاده از ترموستات محیطی
• سهولت در نصب و راه اندازی ، سرویس و نگهداری
• استقلال هر واحد مسکونی در تامین گرمایش، سرمایش و آبگرم مصرفی
• صرفه جویی در مصرف سوخت و انرژی، سرویس ونگهداری آسان با حذف تسمه و پولی
• ایجاد شرایط مطلوب و بهداشتی و سرعت عمل در گرمایش محیط
• مجهز به فن سانتریفوژ دارای سیستم کنترل سرعت پیوسته و فشار استاتیک بالا
یونیت هیتر
یونیت هیتر یا واحد گرم کننده دستگاهی است که از آن برای گرم کردن فضاهای بزرگ نظیر سالن های سرپوشیده، سالن های کارخانجات، کارگاه ها و ... استفاده می شود. این وسیله از لوله های مارپیچی که در چند ردیف قرار گرفته اند و آب گرم یا بخار آب از آن ها می گذرد تشکیل شده است. یک بادزن نیز هوا را از روی لوله ها عبور می دهد. بنابراین انتقال حرارت در یونیت هیتر به طریق جابجایی اجباری انجام می شود. این وسیله یا دارای مشعل (گازسوز یا گازوئیل سوز) است یا با آب گرم و بخار آب و یا برق کار می کند که با ترموستات کنترل می شود.
انواع یونیت هیتر
• ازنظر واسطه و انرژی حرارتی: در این طبقه بندی یونیت هیترها به انواع آبی، بخار و برقی تقسیم بندی می شوند.
• از نظر نوع پروانه: در این طبقه بندی یونیت هیترها به انواع فن ملخی و سانتریفوژ تقسیم بندی می شوند.
• از نظر ترتیب قرار گرفتن قطعات: در این روش یونیت هیترها به نوع مکنده (که به وسیله پروانه از روی کویل مکیده می شود) و نوع دمنده (که در آن هوا بوسیله فن به روی کویل دمیده می شود) تقسیم بندی می شوند.
• از نظر محل نصب: در این طبقه بندی یونیت هیترها به انواع سقفی آویزی و زمینی دسته بندی می شوند. در نوع سقفی آویزی جریان هوا می تواند افقی و یا عمودی باشد. در نوع زمینی دستگاه بر روی زمین نصب می شود و هوا بوسیله هدایت کننده هایی به سمت و محل مورد نظر هدایت می شود.

مزایا و قابلیت ها
• داشتن قدرت حرارتی زیاد
• جاگیری کمتر مخصوصاً در مدل های دیواری و سقفی
• توزیع بهتر هوای گرم
• سرعت زیاد در گرم کردن فضا
کلمات کلیدی :
تاسیسات ساختمان- تاسیسات مکانیکی