هزینه ساخت نیروگاه خورشیدی 10 کیلووات با پنل ایرانی

ارسال‌کننده : شرکت ماناسازان سدید - گروه مطالعات انرژی در : 98/10/1 6:17 عصر

احداث نیروگاه خورشیدی با توجه به نوع تجهیزات و شرایط نصب، هزینه‌های متفاوتی دارد که در اینجا به هزینه‌های کامل نصب و راه اندازی یک نیروگاه خورشیدی 10 کیلووات با پنل ایرانی و اینورتر خارجی برای اتصال به شبکه برق و فروش برق آن به دولت و کسب درآمد توضیح داده می‌شود.

معمولا برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی، سه سری هزینه کلی می‌توان متصور بود که در زیر آن‌ها را می‌بینید:
1- هزینه‌های مستقیم خرید و نصب تجهیزات نیروگاه خورشیدی
2-هزینه‌های افزایش دیماند ویا اتصال به شبکه برق
3-هزینه‌های جانبی

هزینه‌های مستقیم خرید و نصب تجهیزات نیروگاه خورشیدی شامل مواردی است که در جدول فاکتور‌ زیر می‌بینید. این فاکتور‌ با درنظر گرفتن خرید پنل خورشیدی، اینورتر، تجهیزات حفاطتی اروپایی استاندارد، پیاده سازی سیستم زمین (ارت)، تابلو‌های الکتریکی، سیم و کابل، استراکچر و…با احتساب هزینه های نصب و طراحی است.

قیمت های معرفی شده در فاکتور فوق بر اساس هزینه های مربطوط به دیماه 98 بوده و امکان تغییر آنها در آینده وجود دارد. در فاکتور فوق در صورت استفاده از اینورتر اس ام ای SMA به هزینه اینورتر حدودا 10 درصد اضافه می گردد. در صورت استفاده از اینورترهای گرووات و کاکو هم می توانید حدودا 10 تا 15 از هزینه اینورتر کم کنید.

توجه: در فاکتور فوق، ارزش افزوده، هزینه های حمل و نقل و… درج نشده است. ارزش افزوده معمولا برای خرید پنل، اینورتر و کنتور لحاظ می شود و بقیه تجهیزات را می توان بدون ارزش افزوده تهیه کرد.
معمولا بیش از 90 درصد هزینه‌های احداث نیروگاه خورشیدی مربوط به تجهیزات اصلی است و هزینه نصب و خدمات طراحی و مشاوره‌های فنی مجموعا کمتر از ده درصد هزینه کل را شامل می‌شود. در زیر نمودار وزنی قیمت هر جزء از نیروگاه خورشیدی در هزینه تمام شده قابل مشاهده است:

توجه:خانه‌هایی که دارای انشعاب 15 تکفاز به بالا باشند می‌توانند حداقل 10 کیلووات نیروگاه نصب کنند و نیازی به افزایش دیماند (انشعاب یا همان آمپراژ کنتور) نیست.

هزینه‌های جانبی نیروگاه خورشیدی:
هزینه‌های زیرسازی و تسطیح نیروگاه، فنس و دیوار، هزینه‌های مانیتورینگ نیروگاه خورشیدی، هزینه سیستم حفاظت از صاعقه نیروگاه خورشیدی، هزینه‌های پیاده‌سازی شبکه ارت (زمین) نیروگاه خورشیدی (نه چاه ارت)، هزینه‌های حمل‌ونقل تجهیزات نیروگاه خورشیدی، مالیات بر ارزش افزوده و… از جمله هزینه‌هایی است که پیمانکار در هنگام ارائه فاکتور احداث نیروگاه خورشیدی به آن‌ها اشاره نمی‌کند و در صورت نیاز پروژه و درخواست سرمایه گذار قابل اجراست و اجباری در استفاده از آنها نیست.

منبع خبر




کلمات کلیدی : انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی‌های نو، انرژی خورشیدی، نیروگاه خورشیدی، انرژی پاک